Ny statlig arbetsgivarstrategi

ARBETSGIVARVERKET2010-11-15

Arbetsgivarverkets medlemmar har enats om en ny gemensam strategi för en tydligare statlig arbetsgivarpolitik. Strategin lägger fast nya ramar för de statliga arbetsgivarna.

Arbetsgivarverkets medlemmar har genomfört sitt årsmöte, Arbetsgivarkollegiet. Ett av besluten var att fastslå en ny strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken. Årsmötet godkände också att medlemmarna via ett antal åtaganden ska se till att strategin får genomslag i verksamheterna, skriver verket i ett pressmeddelande.

Det är andra gången som Arbetsgivarverkets medlemmar fastställt en gemensam arbetsgivarpolitisk strategi. Den förra kallades ”Utmaningar” och gällde åren 2007-2010.

Enligt verkets generaldirektör Göran Ekström var det en brist i den förra strategin att den uppfattades som ett styrmedel främst för Arbetsgivarverkets kansli och inte som ett operativt styrdokument för medlemmarnas arbete. I den nya strategin ingår ett antal direkta åtaganden som medlemmarna förbinder sig att genomföra.

Bland prioriteringarna återfinns att verksamheternas behov av utveckling ska styra kompetensförsörjningen, att avtalen ska bidra till en effektiv verksamhet, att ledarskap och medarbetarskap i samspel ska utveckla verksamheten och att en god arbetsmiljö främjar verksamhetsutvecklingen.

”Diskussionen visade klart och tydligt att Arbetsgivarverkets medlemmar är villiga att börja använda strategin som ett kraftfullt styrmedel i sina verksamheter”, säger Göran Ekström i ett pressmeddelande.

Göran Ekström <br>
Bild: Catharina Biesèrt
Göran Ekström <br>

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA