Servicehandläggare Emelie Pettersson och utbildnings- och jobbcoach Herman Mavane invigde servicekontoret.
Bild: Uppsala kommun
Servicehandläggare Emelie Pettersson och utbildnings- och jobbcoach Herman Mavane invigde servicekontoret.

Servicekontor öppnar i Gottsunda

STATENS SERVICECENTER2022-12-14

Statens servicecenter öppnar ett nytt servicekontor i kommundelen Gottsunda i Uppsala, där myndigheten samarbetar med Uppsala kommun. Syftet är att erbjuda medborgarna service på ett och samma ställe.

Med start den här veckan får lokalbefolkningen enligt ett pressmeddelande möjlighet till bättre service i Gottsunda, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande. Statens servicecenter och Uppsala kommuns utbildnings- och jobbcenter ska arbeta gemensamt i nya lokaler i Gottsunda centrum med information till medborgarna i närområdet.

”Ett nytt statligt servicekontor är riktigt goda nyheter både för Uppsala och för Gottsunda. Uppsala ska inte ha någon utsatt stadsdel och för att lyckas med det måste hela samhället finnas på plats. Kommunen har länge uppvaktat regeringen i frågan och det är därför väldigt efterlängtat att nu äntligen få se det bli verklighet”, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling, S, öppningen av kontoret i pressmeddelandet.

På utbildnings- och jobbcenter finns vuxenutbildningar samt möjligheter att läsa svenska för invandrare, få studie- och yrkesvägledning och hitta vägar till jobb. Det finns även möjlighet att prata med utbildnings- och jobbcoacher om utbildningar, arbetsmarknadsinsatser, praktikplatser och arbetsträning.

”Servicekontoret i Gottsunda centrum blir ett viktigt tillskott för att avlasta vårt befintliga servicekontor i Uppsala”, framhåller Statens servicecenters regionchef Fredrika Henriksson i pressmeddelandet.

På servicekontoret kan medborgare och företagare få information och vägledning från kommunen och de fyra myndigheterna Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA