SKTF: Alla tankar på fusion nu borta

NYHET2003-12-17

Även inom SKTF är man besviken över HTFs beslut. Ändå har arbetet med Trio inte varit förgäves, anser Inger Efraimsson.
– Jag trodde på Trio, kommenterar SKTFs ordförande Inger Efraimsson HTFs nej till att bilda storförbund. En majoritet inom förbunden tyckte att det var en god idé om gränserna mellan olika sektorer försvann.
Också hon är besviken men framhåller att HTFs beslut måste respekteras. Det gäller nu att ta tillvara allt arbete som gjorts inför projektet, ett arbete som varit lärorikt och vidgat vyerna.
Varför resultatet av Trio blev som det blev tror hon hänger ihop med de miljöer medlemmarna i de olika förbunden lever i och de strategier som utarbetats i vart och ett av dem.
För SKTF är alla tankar på sammanslagning borta. Men samarbete mellan förbunden, exempelvis opinionsbildning, är möjlig. Hon betonar att hon alltid tror på samarbete med andra förbund framför konflikt.
– Motparten är inte andra fackförbund utan arbetsgivarsidan.
Så snart resultatet av HTFs omröstning blev känt omvandlades SKTFs förbundsmöte till en framtidskonferens. Även bland ombuden var besvikelsen påtaglig över HTFs beslut.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA