Per Unckel har avlidit

DÖDSFALL2011-09-21

Per Unckel, landshövding i Stockholms län, avled i går efter en kort tids sjukdom. Han blev 63 år och var verksam in i det sista.

Per Unckel utsågs till landshövding i Stockholm för fyra år sedan, 2007. Dessförinnan var han bland annat generalsekreterare i Nordiska ministerrådet, gruppledare för moderata riksdagsgruppen och ordförande i Konstitutionsutskottet. I våras fick han uppdraget att utreda den så kallade huliganfrågan, ett uppdrag som skulle sträcka sig över två år. Han har bland annat föreslagit förbud mot maskering för att få stopp för huliganismen inom svensk fotboll och ishockey.

Per Unckel har även granskat det så kallade tågkaoset och presenterade sitt förslag för omkring ett år sedan.

”Så sent som i måndags utsågs Per Unckel till hedersdoktor vid Kungliga Tekniska högskolan. Det är ett välförtjänt erkännande av den betydelse som hans engagemang för forskning och högre utbildning har inneburit”, skriver länsöverdirektör Katarina Kämpe i ett pressmeddelande. 

Ett av de sista projekt som Per unckel slutförde gick under namnet ”Anställ kompetensen”. Projektet gick ut på att hjälpa arbetsgivare att hitta kompetens bland utrikes födda. 

Katarina Kämpe går nu in som ställföreträdande landshövding tills regeringen utsett en efterträdare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA