Annons:

Spårtrafiken

Ämne:Spårtrafiken
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Spårtrafiken. Du kan även följa vad Publikt skriver om Spårtrafiken genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
spårtrafikenNyhet​Lokförare på MTRs pendeltåg har fått frågan om de kan tänka sig att köra vidare efter att de varit med om en påkörning, skriver skyddsombudet Johan Puka i en anmälan. ”En person i den psykiskt pressade situationen ska inte själv behöva bestämma det”, säger han till Publikt.
KollektivtrafikNyhetTågvärdar och bussförare upplever hög stress och uppfattar sitt jobb som ett lågstatusyrke, enligt en rapport från Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI. Rapporterna om hot och våld ökar.
TrafikverketNyhetTrafikverket ska se till att hanteringen av störningar i tågtrafiken blir mer effektiv. Myndigheten får regeringens uppdrag att genomföra de åtgärder som föreslagits i en rapport.
SpårtrafikenNyhetArbetsmiljöverket kräver att Storstockholms lokaltrafik, SL, ska bygga fler trygghetsrum i tunnelbanan. Ett trygghetsrum är ett avskilt utrymme dit ordningsvakter kan föra omhändertagna personer i väntan på polis.
ArbetsrättNyhetFacket stämmer arbetsgivarna inom pendeltågstrafiken i Storstockholm inför Arbetsdomstolen, AD, sedan en lokförare omplacerats därför att han vägrat äta antabus på arbetsgivarens uppmaning.
SJNyhetSJ kommer att nyrekrytera mer än 500 lokförare och tågvärdar fram till och med 2019. Bakom satsningen ligger den ökande efterfrågan på tågresor i Sverige.
TrafikverketNyhetTrafikverket startar en snabbutbildning för nyanlända ingenjörer. 50 elever har redan påbörjat "Järnvägsutbildning för nyanlända", Juna, på Trafikverksskolan i Ängelholm.
SpårtrafikNyhetTrafikverket vill se nya tåg som går 250 kilometer i timmen på hårt trafikerade sträckor. Men det finns inga höghastighetståg som går 320 kilometer i timmen i myndighetens förslag till nationell plan för transportsystemen 2018-2029.
SPÅRTRAFIKENNyhetFlera anställda vittnar om sämre arbetsmiljö sedan MTR tog över pendeltågstrafiken i Stockholm. Men bolagets nya uppförandekod har gjort dem rädda att bli av med jobbet om de framträder med namn.
finlandNyhetSå gott som alla tåg står stilla i dag i Finland. Orsaken är att lokförarna inledde en strejk på måndagskvällen i protest mot regeringens planer att konkurrensutsätta passagerartrafiken.
SpårtrafikNyhetAvtalet är värt 6,5 procent under tre år, varav en del avsätts till flexpension och för spårtrafikens del även till ”loss of license”. Nu har STs medlemmar inom spårtrafik och bransch järnvägsinfrastruktur fått nya löneavtal.
SPÅRTRAFIKENNyhetSekos avtal för spårtrafik och järnvägsinfrastruktur är klart, men STs förhandlingar drar ut på tiden. ”Det handlar om att säkerställa att det är rätt i varje detalj. Då får det ta lite tid”, säger förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.
SPÅRTRAFIKENNyhetSeko har varslat om strejk inom spårtrafiken med start 12 maj. Varslet innebär att sammanlagt 1 000 av Sekos cirka 10 000 medlemmar inom avtalsområdet tas ut i konflikt i tre steg. Samtidigt fortsätter ST att förhandla med motparten Almega.
SPÅRTRAFIKNyhetSeko har strandat förhandlingarna med arbetsgivarna i Almega om ett nytt avtal på spårtrafikområdet. Men ST fortsätter att förhandla.
SpårtrafikNyhetNu har Arriva beslutat att säga upp 60 konduktörer på Nockebybanan och Tvärbanan. De blir arbetsbefriade från nästa vecka. ”Många är chockade och ledsna”, säger STs förtroendevalda Elias Hedlund.
Prenumerera på