Annons:
Posten
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Åkare vill att danska Postnord läggs ned

Det danska åkeriförbundet DTL har vänt sig till EU-kommissionen för att stoppa de danska och svenska staternas stöd till det krisdrabbade Postnord. Åkarna anser att Postnord i stället ska läggas ned, skriver Dagens Nyheter.

Postnords ägare, den svenska och den danska staten, har enats om att rädda Postnord ur det mycket ansträngda ekonomiska läge bolaget befinner sig i. Efter flera månader av hårda förhandlingar kom de två regeringarna överens om att danska staten ska stå för sammanlagt 1,8 miljarder kronor och den svenska för 400 miljoner kronor. Men enligt Dagens Nyheter var det först inför hotet att bolaget skulle försättas i konkurs som det blev en uppgörelse.

Eftersom uppgörelsen i praktiken innebär ett statsstöd förutsätter den ett godkännande från EU-kommissionen. Det danska åkeriförbundet har därför vänt sig till kommissionen och ifrågasatt att Postnord Danmark ska få några pengar. DTL organiserar främst de mindre åkerierna. Bland åkarna finns sedan gammalt ett missnöje med Postnord, inte minst med företagets prissättning, skriver tidningen.

”Vi får uppgifter från våra medlemmar om att Postnord arbetar med orealistiska priser, inte bara när det gäller paket utan även stycke­gods och andra segment”, säger åkeriförbundets ordförande Erik Østergaard till Dagens Nyheter.

Bli den första att tycka till!