Annons:
ARBETSFÖRMEDLINGEN
Nyhet
AVAnn DahlinTyck till!

Arbetsförmedlingen lägger ned kontor

Arbetsförmedlingen planerar att lägga ned 17 av dagens 28 kontor i Stockholms län. Men antalet anställda ska inte minska, och marknadschef Pia Ackmark säger att det snarare handlar om en satsning och en modernisering.

Arbetsförmedlingen har tagit ett inriktningsbeslut om att ersätta dagens 28 kontor i Stockholms län med elva större enheter.

– I varje enhet ska det finnas ett stort kontor som har ett komplett serviceutbud, säger Pia Ackmark, Arbetsförmedlingens marknadschef för Stockholm-Gotland. Därmed inte sagt att vi inte kommer att vara kvar i varje kommundel. Vi ökar tillgängligheten, men i en annan form.

En enhet kan ha lokaler på flera håll och ska också ha mobila team. I en del fall kan det bli fråga om att dela lokaler med kommunen.

De mobila teamen ska kunna gå in som förstärkning på kontor där kundtrycket ökar.

– Tanken är att vi ska bli mer flexibla, säger Pia Ackmark. Behoven i Botkyrka ser kanske annorlunda ut än i Vaxholm. Och just nu, med rådande flyktingsituation, måste vi finnas där behoven är störst.

Pia Ackmark kan inte säga om antalet besökare på dagens arbetsförmedlingskontor minskat. Men kunderna efterfrågar planerade och mer kvalitativa möten med handläggare, framhåller hon.

– Drop in-möten där man köar med nummerlapp har i ganska stor utsträckning ersatts av möten som man bokar digitalt, och man kan även skriva in sig som arbetssökande via datorn. Vi ska utveckla de digitala kanalerna, men även specialisering för de kunder som har behov av mer kvalitativ rådgivning.

Arbetsförmedlingen räknar inte med några nedskärningar av personalstyrkan i samband med omorganisationen.

– Vi kommer inte att dra ned på personal, utan det här handlar om att öka flexibiliteten och använda våra resurser där de gör bäst nytta.

Inriktningsplanen är enligt Arbetsförmedlingen inget definitivt beslut, utan kan justeras utifrån förändringar i omvärlden.

 

Arbetsförmedlingens nya organisation i Stockholms län
  • Omorganisationen ska vara genomförd 2019.
  • De 11 enheterna ska finnas i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Järfälla, Nacka, Norrtälje, Solna, Stockholm, Södertälje, Täby och Upplands-Väsby.
Bli den första att tycka till!