Arbetsförmedlingen stänger fyra kontor

ARBETSFÖRMEDLINGEN2015-09-09

I höst stänger Arbetsförmedlingen kontoren i Vadstena, Boxholm, Österbymo och Söderköping. Nedläggningen är ett led i myndighetens omfördelning av resurser.

Arbetsförmedlingens marknadsområde Södra Mälardalen Östergötland kommer att stänga kontoren i Vadstena, Boxholm och Österbymo 1 oktober. Kontoret i Söderköping, som är det enda av de fyra som är bemannat med fast personal, stänger 1 december. De övriga kontoren har öppet en dag i veckan med bemanning från andra kontor.

Personalen som berörs kommer att ha fortsatt arbete på andra orter.

Nedläggningen är ett led i den stora förändringen av Arbetsförmedlingen som Publikt har berättat om tidigare. Arbetssökande ska kunna sköta mera av sina kontakter med myndigheten via datorn hemma. Arbetsförmedlingens personal ska ägna sig mer åt att söka upp arbetsgivare som kan behöva anställa.

”Mötet på det lokala kontoret är inte den enda lösningen i kontakten med Arbetsförmedlingen” skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

I oktober för snart ett år sedan offentliggjorde generaldirektör Mikael Sjöberg beslutet att omkring 100 av de 320 kontoren ska stängas de kommande åren. De elva marknadsområdena utreder just nu vilka kontor som ska stängas.

ST har inte motsatt sig förändringen.

– De flesta kontor är mycket små. Folk måste åka dit för att jobba och det blir ingen riktigt bra verksamhet. På det här sättet sparar vi in på lokalkostnader, säger Lars-Erik Backström, STs vice ordförande på Arbetsförmedlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA