Annons:
#metoo
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

DO inleder granskningar efter #metoo

Diskrimineringsombudsmannen, DO, inleder en granskning av ett fyrtiotal företag och organisationer inom medie-, kultur- och juridikbranscherna efter #metoo-kampanjen, skriver Arbetet.

Beslutet om en större tillsyn kommer sedan DO fått in en anmälan mot TV4s ledning. Enligt anmälan har ledningen låtit bli att utreda misstankar och anklagelser om diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp. Men DOs granskning kommer inte bara att omfatta TV4, utan utvidgas till att omfatta ett större antal företag och organisationer.

”Uppenbarligen är det så att #metoo-kampanjen har gjort att även vi har fått kännedom om att det är så utbrett. Vi har landat i att vi gör bäst nytta genom att göra en bredare tillsyn mot flera företag och organisationer än en specifik mot ett enskilt företag som vi har fått anmälan mot. Vi har velat nå fler helt enkelt”, säger DOs pressansvarige Clas Lundstedt till Arbetet.

DO har sedan tidigare beslutat att göra en omfattande tillsyn av kommuner och landsting, där arbetsgivarnas arbete mot bland annat sexuella trakasserier ska granskas.

Bli den första att tycka till!