Förhandling pågår för järnvägsinfrastruktur

AVTALSRÖRELSE2017-03-17

Nu börjar avtalsförhandlingar för bransch järnvägsinfrastruktur. ST vill ha ett ettårigt avtal med siffersatt löneutveckling, minst i nivå med det så kallade märket. Äldre medarbetare ska också ha mer semester, yrkar ST.

Arbetsgivarnas organisation Almega och ST har växlat yrkanden inför avtalsförhandlingen för bransch järnvägsinfrastruktur. ST vill ha ett siffersatt ettårigt avtal med ett löneutrymme i nivå med det märke som industrins avtalsrörelse sätter.

I övrigt vill ST fokusera förhandlingarna på arbetsmiljö. Framför allt genom att nå en överenskommelse som ser till att Arbetsmiljöverkets föreskrifter om psykosocial arbetsmiljö, som gäller sedan mars 2016, har implementerats ordentligt på arbetsplatserna.

ST vill också att möjligheten för arbetsgivaren att stapla tidsbegränsade anställningar på varandra begränsas till två år. Anledningen, enligt STs yrkande, är att medlemmarna känner otrygghet på grund av ständiga förändringar i verksamheten. Vilket i sin tur gör att personalen inom branschen ofta omplaceras.

Fler semesterdagar för äldre medarbetare är ett annat yrkande. Det nuvarande avtalet går ut sista april.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA