Annons:
avtalsrörelse
Nyhet
AVLinus HellerstedtTyck till!

Förhandling pågår för järnvägsinfrastruktur

Nu börjar avtalsförhandlingar för bransch järnvägsinfrastruktur. ST vill ha ett ettårigt avtal med siffersatt löneutveckling, minst i nivå med det så kallade märket. Äldre medarbetare ska också ha mer semester, yrkar ST.

Arbetsgivarnas organisation Almega och ST har växlat yrkanden inför avtalsförhandlingen för bransch järnvägsinfrastruktur. ST vill ha ett siffersatt ettårigt avtal med ett löneutrymme i nivå med det märke som industrins avtalsrörelse sätter.

I övrigt vill ST fokusera förhandlingarna på arbetsmiljö. Framför allt genom att nå en överenskommelse som ser till att Arbetsmiljöverkets föreskrifter om psykosocial arbetsmiljö, som gäller sedan mars 2016, har implementerats ordentligt på arbetsplatserna.

ST vill också att möjligheten för arbetsgivaren att stapla tidsbegränsade anställningar på varandra begränsas till två år. Anledningen, enligt STs yrkande, är att medlemmarna känner otrygghet på grund av ständiga förändringar i verksamheten. Vilket i sin tur gör att personalen inom branschen ofta omplaceras.

Fler semesterdagar för äldre medarbetare är ett annat yrkande. Det nuvarande avtalet går ut sista april.

Bli den första att tycka till!