Annons:
Försäkringskassan
Nyhet
AVSusanne ErikssonTyck till!

Försäkringskassan utreder misstänkt korruption

Försäkringskassan anmäler åtta medarbetare och två chefer till personalansvarsnämnden efter att ha upptäckt att medarbetarna tagit emot produkter från det omskrivna it-utbildningsföretaget Labcenter.

Riksenheten mot korruption utreder för närvarande misstänkta korruptionsbrott på Trafikverket, Riksgälden, Sjöfartsverket, Transportstyrelsen, Lantmäteriet och Åklagarmyndigheten.

Det är också bakgrunden till att Försäkringskassan gjort en egen intern utredning, som visar att åtta anställda har tagit emot presentkort och produkter från Labcenter. Två chefer som godkänt fakturorna anmäls också till personalansvarsnämnden.

”Vi har mot denna bakgrund beslutat att pröva ärendena hos Försäkringskassans personalansvarsnämnd. Ärendena kommer att tas upp i december eller januari. I övrigt har vi inga fler kommentarer i detta läge”, säger pressekreteraren Viktor Svensson till Nyhetsbyrån Siren. 

Enligt lagen om offentlig anställning ska personalansvarsnämnden vid statliga myndigheter anmäla till polis och åklagare om det finns skälig misstanke att en medarbetare i sin anställning har gjort sig skyldig till mutbrott.

Bli den första att tycka till!