Annons:
Infranord
Nyhet
AVAnn DahlinTyck till!

Infranord varslar 400

Infranord varslar om övertalighet som omfattar omkring 400 tjänster. Enligt vd Lars Öhman finns övertalighet i hela landet och inom alla yrkesområden.

 – Vi har en överkapacitet i bolaget och måste anpassa organisationen till marknadssituationen, säger vd Lars Öhman till Publikt. Vår konkurrenskraft måste förbättras och Infranord bli mer effektivt.

Infranord har haft en sjunkande produktionsvolym och orderstock, säger Lars Öhman. Redan i våras minskade företaget personalstyrkan med 120 personer. Men ledningen såg då inte problemets storleksordning, säger han.

Och kommer de nedskärningar ni aviserar nu att vara tillräckliga?

– Ja, vi räknar med att det här ska vara tillräckligt och att vi med de här åtgärderna får en stabil fortsättning.

STs avdelningsordförande Annelie Lundin beklagar att det blir en ny omgång med uppsägningar, samtidigt som hon delar företagsledningens bild av den ekonomiska situationen.

– Det blir jobbigt för medlemmarna att gå igenom detta en gång till. Men tyvärr är det nog nödvändigt om man ska se det långsiktigt. Vi tar inte hem den mängd förfrågningar och anbud som krävs för att klara kostnaderna. Alla anställda ser att något måste göras.

Hon understryker att Lars Öhman, som tillträdde som vd 15 juli, har vunnit förtroende både bland chefer och de fackliga organisationerna.

– Det förtroendet är viktigt inför framtiden. Neddragningarna i höstas och i våras var en punktinsats. Lars Öhman står mer för långsiktighet, och vi upplever att han tog fram ett bra underlag inför det här beslutet.

Infranord arbetar med underhåll och modernisering av järnvägar. Företaget har cirka 2 600 medarbetare i Sverige.

Bli den första att tycka till!