Kommunpolitiker ny landshövding i Skåne

STATSFÖRVALTNING2016-09-23

Anneli Hulthén, tidigare socialdemokratisk kommunpolitiker i Göteborg, blir ny landshövding i Skåne län. Hon tillträder efterträder Margareta Pålsson som gick i pension till midsommar.

Annelie Hulthén kommer närmast från uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Göteborg. Hon har varit kommunalråd i Göteborg sedan 2003. Hon har också varit riksdagsledamot och ledamot i Europaparlamentet.

”Jag vill välkomna Annelie Hulthén som ny landshövding i Skåne län. Hennes engagemang och erfarenhet kommer att vara en tillgång”, skriver civilminister Ardalan Shekarabi, S, i ett pressmeddelande.

Som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg har Anneli Hulthén haft ett särskilt ansvar för näringslivsfrågor, utvecklingsfrågor, infrastrukturfrågor, internationella frågor samt turism.

”Jag hoppas att jag med min bakgrund och erfarenhet kan bidra till att Skåne som län blir ännu bättre. Utmaningar finns men gott samarbete ger hållbara lösningar oavsett om det handlar om infrastruktur, klimatfrågan eller nytillkomna medborgare. Jag blir också en av dem som får lära mig att bli en del av den skånska regionen. Det ser jag fram emot med ödmjuk nyfikenhet”, säger hon.

Anneli Hulthén tillträder 1 oktober och sträcker sig till och med september 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA