Annons:
LO inför nolltolerans mot alkohol på fackets bekostnad när något arrangeras i LOs regi. ”Jag ser inga nackdelar med det här beslutet”, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin till tidningen Arbetet.Bild:Getty Images
Representation
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

LO säger nej till all alkohol

LOs representantskap har beslutat om totalförbud mot alkohol vid såväl intern som extern representation, skriver Arbetet. Sedan tidigare har Kommunal och Handels infört nolltolerans för alkohol.

I framtiden kommer LO inte att bjuda på alkohol, varken vid intern eller extern representation. Organisationens representantskap ställde sig bakom motioner från Kommunal i Skåne och Kommunal Mellersta Norrland. Beslutet innebär nolltolerans mot alkohol på fackets bekostnad när något arrangeras i LOs regi, skriver Arbetet. Beslutet gäller även LO-distrikten.

Enligt de regler som gällt hittills inom LO har det varit OK att bjuda på två glas öl eller vin, medan LO-distrikten tidigare själva fått bestämma om sina alkoholregler. Det nya beslutet börjar gälla direkt, men en formell policy ska också tas fram, skriver tidningen.

”Jag tycker att det är bra beslut, som vi i Kommunal fattade för ungefär ett och ett halvt år sedan. Personligen måste jag säga att det inte har inneburit några problem för oss, så jag ser inga nackdelar med det här beslutet”, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin till tidningen.

Bli den första att tycka till!