Man fick livshotande skador

MIGRATIONSVERKET2014-01-08

Den man som igår tände eld på sig själv i Migrationsverkets lokaler i Karlstad har fått allvarliga, livshotande skador, enligt Migrationsverkets presstjänst. Ingen i personalen skadades, men medarbetarna har i dag fått stöd från företagshälsovården.

− Det är något fruktansvärt som har hänt, så det är klart att personalen mår dåligt, men det kanske yttrar sig på olika sätt, säger Mona Ludvigsson Öhman, arbetsplatsombud för ST.

Hon berättar att personalen i dag har fått stöd från företagshälsovården Previa. De har samtalat i grupp och också erbjudits enskilda samtal. Enligt Mona Ludvigsson Öhman har man följt rutinerna för den här typen av kriser.

Det var på tisdagseftermiddagen som mannen hällde brännbar vätska över sig själv och tände på inne på Migrationsverkets lokaler i centrala Karlstad.

Händelsen utspelades sig i ett samtalsrum. I rummet fanns också två poliser från gränspolisen.

”Vi hade kallats dit för att verkställa ett avvisningsbeslut. Ett rutinärende för oss, sådant som sker varje vecka”, säger Värmlandspolisens presstalesman Tommy Lindh till Nya Wermlands-Tidningen.

Enligt honom fick poliserna lättare brännskador och eventuellt rökskador.

 Övervåningen, där händelsen inträffade, kommer troligtvis att vara avstängd resten av veckan för att saneras och receptionen öppnar inte förrän tidigast måndag.

Mannen är polisanmäld för försök till mordbrand.

Händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket och i myndighetens tillbudssystem, säger Liselotte Anderberg, enhetschef på Migrationsverket i Karlstad.

− Vi har också samlat ihop de tankar och idéer som kom fram igår om hur vi ska förebygga och förhindra att något sådant här sker igen. Det arbetet kommer att fortsätta framöver på ett strukturerat sätt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA