Annons:
Migrationsverket
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Migrationsverket fortsätter avveckla boenden

Migrationsverket kommer successivt att fortsätta minska antalet boendeplatser under nästa år. Under 2018 ska cirka 13 700 platser i lägenheter och 2 100 platser i kollektiva boenden avslutas.

Enligt Migrationsverkets prognoser kommer trenden med allt färre asylsökande att hålla i sig under nästa år. Det innebär att myndigheten kommer att fortsätta att dra ned antalet boendeplatser. Fem av myndighetens regioner kommer att avveckla totalt cirka 13 700 boendeplatser i lägenheter, med ungefär fyra personer i varje, och cirka 2 100 platser i kollektiva boenden. Neddragningen omfattar inte region Stockholm, eftersom Migrationsverket inte har några lägenheter där.

”Vi måste anpassa vårt boendesystem till dagens situation och vår prognos för att undvika att stå med tomma platser”, kommenterar Kenneth Karlsson, chef för Migrationsverkets boendesektion, i ett pressmeddelande.

Neddragningarna innebär att asylsökande kommer att behöva byta boende under tiden de väntar på asylbeslut. Migrationsverket kommer att om möjligt ta hänsyn till de sökandes ärende, skolgång och individuella behov.

Bli den första att tycka till!