Annons:
Budgeten
Nyhet
AVLinda Kling1 kommentarer

Myndighet för arbetsmiljökunskap kan inrättas

Regeringen föreslår att en ny myndighet för arbetsmiljökunskap inrättas 2018. Den ska bland annat utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

Det är Vänsterpartiet som har drivit frågan och som nu i budgetförhandlingarna med regeringen fått igenom medel till den nya myndigheten, som inrättas i sommar.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap kommer bland annat att ha till uppgift att samordna och sprida forskningsbaserad kunskap inom arbetsmiljöområdet och följa upp och utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

"Arbetsmiljö är en så central fråga för allas våra arbetsliv. Hur den är och utformas avgör så mycket. Hur vi trivs, hur länge vi orkar arbeta, om vi får vara friska och ha hälsan i behåll. Därför är det så centralt att förstärka och samla ihop det arbete som görs", säger Vänsterpartiets ekonomisk politiska talesperson Ulla Andersson, i ett pressmeddelande.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap kommer att placeras i Gävle.

 

 

Inte en myndighet till. Man borde istället avskaffa en massa onödiga myndigheter och koncentrera sig på det som verkligen behövs och där det brister. Politikerna är helt gränslösa i sitt slöseri med skattepengarna. Snart har vi det som i Grekland med en kolssal och ineffektiv byråkrati som utarmar landet.