Ny utredning om Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2014-02-06

Regeringen vill reformera Arbetsförmedlingen. I en debattartikel i Dagens Nyheter berättar alliansens fyra partiledare att en utredning får i uppdrag att göra en bred översyn av myndigheten.

Arbetsmarknaden blir alltmer uppdelad mellan de som har lätt att få jobb och de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Många som förr stod utanför arbetsmarknaden finns nu i ökad utsträckning hos Arbetsförmedlingen, skriver Fredrik Reinfeldt, M, Jan Björklund, FP, Annie Lööf, C, och Göran Hägglund, KD.

”Det kan handla om människor som inte gått ut gymnasiet med fullständiga betyg, om utrikes födda eller personer med funktionsnedsättning. Men det kan också handla om äldre som har svårt att komma tillbaka in på arbetsmarknaden efter ett förlorat jobb. I stor och alltmer växande utsträckning är det människor med de här förutsättningarna som utgör gruppen arbetslösa. Det är vår största utmaning hur jobben ska komma just de här människorna till del”, skriver de i Dagens Nyheter.

För att få in fler på arbetsmarknaden måste Arbetsförmedlingens insatser vässas och därför vill regeringen nu utreda Arbetsförmedlingens framtid. I debattartikeln räknas fyra viktiga områden upp inför en översyn:

·         Bättre stöd till dem med störst behov.

·         Effektivt jobbförmedlande.

·         Fler aktörer kan göra matchningen bättre.

·         En bättre organisation.

”Konflikten i politiken står mellan fler jobb eller höjda bidrag. När vi i dag tar initiativ för att förbättra Arbetsförmedlingen visar vi på ett viktigt vägval för att gjuta ihop fler människors vilja att arbeta med de förbättrade utsikterna för att anställa”, skriver partiledarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA