Räddningsskolor hotade

SÄKERHET2015-01-27

En snabbutredning inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kan leda till räddningsskolan i Revinge eller Sandö läggs ned. de har vardera omkring 100 anställda. Det skriver Skånska Dagbladet.

Anslaget till Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, har minskat med 35 miljoner kronor i budgeten för år 2015. Det är anledningen till att myndigheten nu snabbutreder en nedläggning av antingen räddningsskolan i Revinge Skåne eller i Sandö i Ångermanland. Parallellt utreds också andra besparingsmöjligheter. Utredningen ska vara klar till 31 mars.

”Det är alltså inte givet att det blir en förändring av det här slaget utan det är ett underlag som tas fram”, säger Jan Wisén på MSB till tidningen.

Den beslutade neddragningen med fem procent fanns med i såväl regeringens som alliansens budgetförslag, skriver Skånska Dagbladet.

”Utbildningarna bedrivs främst som längre kurser i internatform och kan teoretiskt ske var som helst – det viktiga är att kvaliteten upprätthålls”, säger Jan Wisén.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA