Skatteverkets generaldirektör ännu inte utbytt

SKATTEVERKET2017-10-04

I februari meddelade finansminister Magdalena Andersson att Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson skulle bytas ut. Men sju månader senare sitter han ändå kvar på chefsjobbet, skriver Dagens Nyheter.

På en presskonferens 23 februari förklarade finansminister Magdalena Andersson, S, att förtroendet för Skatteverket måste vara grundmurat och att myndigheten behöver en ny ledning. Bakgrunden var flera allvarliga händelser där generaldirektören Ingemar Hansson och överdirektören Helena Dyrssen varit involverade.

”Jag hade trott att anseendet skulle hämta sig snabbare än vad det har gjort. Jag får reaktioner när jag är ute, och när jag talar med andra som är ute mycket i landet”, sa hon vid presskonferensen.

När finansministern gav sitt besked om att generaldirektören skulle bytas ut hade Helena Dyrssen redan lämnat sitt jobb. Sedan dess har Justitiekanslern, JK, riktat skarp kritik mot generaldirektör Ingemar Hansson efter en granskning.

Men sju månader senare sitter Ingemar Hansson fortfarande kvar som generaldirektör för Skatteverket, konstaterar Dagens Nyheter.

”Han jobbar på som vanligt. Vi vet ingenting och har inte hört något. Du får fråga finansdepartementet”, säger Skatteverkets pressekreterare Christina Lindqvist till tidningen.

När Dagens Nyheter ställer frågan till finansminister Magdalena Andersson tycker hon inte att det tagit för lång tid att rekrytera en ny chef för myndigheten. Det ska ta tid att rekrytera till ett sådant toppjobb, menar hon och hänvisar till att urvalsprocessen måste vara noggrann.

Ingemar Hansson, generaldirektör Skatteverket.
Bild: Johan Jeppsson
Ingemar Hansson, generaldirektör Skatteverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA