Annons:
Skatteverket
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Skatteverkets generaldirektör ännu inte utbytt

I februari meddelade finansminister Magdalena Andersson att Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson skulle bytas ut. Men sju månader senare sitter han ändå kvar på chefsjobbet, skriver Dagens Nyheter.
Ingemar Hansson, generaldirektör Skatteverket.Bild:Johan Jeppsson

På en presskonferens 23 februari förklarade finansminister Magdalena Andersson, S, att förtroendet för Skatteverket måste vara grundmurat och att myndigheten behöver en ny ledning. Bakgrunden var flera allvarliga händelser där generaldirektören Ingemar Hansson och överdirektören Helena Dyrssen varit involverade.

”Jag hade trott att anseendet skulle hämta sig snabbare än vad det har gjort. Jag får reaktioner när jag är ute, och när jag talar med andra som är ute mycket i landet”, sa hon vid presskonferensen.

När finansministern gav sitt besked om att generaldirektören skulle bytas ut hade Helena Dyrssen redan lämnat sitt jobb. Sedan dess har Justitiekanslern, JK, riktat skarp kritik mot generaldirektör Ingemar Hansson efter en granskning.

Men sju månader senare sitter Ingemar Hansson fortfarande kvar som generaldirektör för Skatteverket, konstaterar Dagens Nyheter.

”Han jobbar på som vanligt. Vi vet ingenting och har inte hört något. Du får fråga finansdepartementet”, säger Skatteverkets pressekreterare Christina Lindqvist till tidningen.

När Dagens Nyheter ställer frågan till finansminister Magdalena Andersson tycker hon inte att det tagit för lång tid att rekrytera en ny chef för myndigheten. Det ska ta tid att rekrytera till ett sådant toppjobb, menar hon och hänvisar till att urvalsprocessen måste vara noggrann.

Bli den första att tycka till!