Stiftelsens Expo får STs arbetslivspris

ST2015-11-26

Stiftelsen Expo får STs arbetslivspris för sitt arbete mot rasism. ”Vi är jätteglada, inte bara för att priset visar att vårt arbete behövs, utan också som ett ställningstagande från ST”, sade Maria-Pia Cabero när hon tog emot priset.

Stiftelsen Expo, mest känd för sin tidskrift, är årets mottagare av STs arbetslivspris.

Expo grundades av bland annat Stieg Larsson och har sedan 1995 arbetat med att granska högerextremistiska och rasistiska rörelser.

Arbetslivspriset till Expo delades ut i samband med STs ordförandekonferens på onsdagen och mottogs av stiftelsens utbildningssamordnare, Maria-Pia Cabero.

– Vi är jätteglada över att vi har tilldelats priset av ST. Inte bara för att det visar att vårt arbete behövs, utan också som ett ställningstagande från ST. I kampen för ett öppet och inkluderande samhälle är fackföreningsrörelsen en viktig kraft, sade Maria-Pia Cabero efter prisutdelningen.

I priset ingår, förutom ett diplom, en summa på 25 000 kronor. Exakt hur den ska användas kan Maria-Pia Cabero inte svara på, men hon säger att olika former av stöd spelar stor roll för att Expo ska kunna bedriva sin verksamhet.

STs motivering till priset lyder: ”Stiftelsen Expo följer och uppmärksammar uthålligt och med stor kunskap det hot mot det demokratiska samhället som högerextremism och högerpopulism utgör. Sådana rörelser och strömningar utgör också ett direkt hot mot statens anställda. Stiftelsen Expo värnar genom sin granskning och opinionsbildning det öppna, demokratiska samhället och bidrar på så sätt till ett tryggare arbetsliv för de ST-medlemmar som arbetar på statens och medborgarnas uppdrag. Genom sitt arbete mot rasism och antisemitism bidrar de också till ett samhälle och ett arbetsliv där alla är inkluderade och behandlas på lika villkor.”

I Stiftelsen Expo ingår tidskriften Expo och nyhetssajten expo.se. Stiftelsen arbetar också med utbildningsverksamhet och researchverksamhet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA