”Stor öppenhet i TTIP-förhandlingar”

EU2015-10-02

Förhandlingarna om det nya frihandelsavtalet TTIP är tillräckligt transparenta. Det hävdar kommissionär Cecilia Malmström i en kommentar till Europaportalen efter kritiken från Frankrike.

Den franske handelsministern Matthias Fekl var häromdagen skarpt kritisk mot TTIP-förhandlingarna och hotade med att Frankrike helt kan komma att lämna förhandlingsbordet. Men den ansvariga svenska handelskommissionären Cecilia Malmström säger till Europaportalen att kritiken är missvisande:

”Vi har en mycket stor öppenhet i de här förhandlingarna. Frankrikes regering är informerad om varje steg vi tar och jag pratar med handelsministern flera gånger i månaden”, säger Cecilia Malmström till Europaportalen.

Enligt Cecilia Malmström genomförs kontinuerliga konsultationer med alla inblandade parter:

”Vi konsulterar med medlemsländerna inför varje förhandlingsrunda exakt vad vi ska göra. Samma sak med Europaparlamentet. Vi har en stor rådgivande grupp med representanter från såväl näringslivet och fackföreningar som också får konsultation. Jag och mina medarbetare åker runt i hela EU och pratar om de här frågorna”, säger hon till Europaportalen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Frihandel
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA