Annons:
Att jobba statligt efter examen lockar 28 procent av de 22 000 högskolestudenter som deltog i en undersökning beställd av Arbetsgivarverket.Bild:Getty Images/Jacob Ammentorp Lund
högskolan
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Studenter intresserade av karriär i staten

Närmare 30 procent av högskolestudenterna har "aktivt funderat" på att arbeta statligt efter examen. Det visar en undersökning som Arbetsgivarverket beställt.

Närmare 22 000 studenter har deltagit i undersökningen där de bland annat har fått svara på om de aktivt har funderat på att jobba statligt efter examen. 28 procent svarar ja på den frågan. Intresset för statlig tjänst är högst bland de studenter som läser till jurister, samhällsvetare och naturvetare.

Undersökningen, som är gjord av företaget Universum på uppdrag av Arbetsgivarverket, syftar dels till att ta reda på studenternas intresse för att arbeta statligt , dels till att ta reda på hur staten bättre kan profilera sig som en attraktiv arbetsgivare.

”Att staten ska profilera sig som attraktiv arbetsgivare är en av de prioriterade frågorna i den arbetsgivarpolitiska strategin”, kommenterar Lars Andrén, kommunikationschef på Arbetsgivarverket, i ett pressmeddelande.

Bli den första att tycka till!