TCO varnar för politisk stagnation

TCO2015-06-17

Det bästa för Sverige vore blocköverskridande samarbeten och gärna en blocköverskridande regering. Det skriver TCOs samhällspolitiska chef Samuel Engblom i en debattartikel.

TCO välkomnade decemberöverenskommelsen om att regeringen ska få igenom sin budget, men den räcker inte, skriver Samuel Engblom i Aftonbladet. Redan Alliansregeringen hade svårt att få igenom reformförslag och avstod ibland från att lägga chanslösa förslag på riksdagens bord. Detsamma gäller den nuvarande S-MP-regeringen, och oppositionen har i många fall styrt politikens inriktning genom så kallade tillkännagivanden i riksdagen.

Enligt Samuel Engblom finns en uppenbar risk för ytterligare fyra år med svaga regeringen efter nästa val, och det vore ”ett säkert recept för stagnation”, anser han. Sverige behöver reformer, inte bara förvaltande.

Lösningen är inte att vända sig till ett ytterlighetsparti ”som tydligt deklarerat att man avser att fälla varje regering som inte dansar efter dess pipa”. I stället behövs blocköverskridande samarbeten, gärna i regeringsställning, skriver Samuel Engblom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA