Annons:
Fackligt
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

TCOs Eva Nordmark fransk riddare

TCOs ordförande Eva Nordmark har utnämnts till riddare av franska Ordre National de Mérite. Motiveringen till utmärkelsen är hennes engagemang och insatser för den fackliga rörelsen.
Eva Nordmark, TCO-ordförande.Bild:Jann Lipka

Att Eva Nordmark nu utnämnts till riddare beror enligt ett pressmeddelande från TCO på att Frankrike vill hedra hennes engagemang för kvinnors rättigheter, arbete för den sociala dialogen i Sverige och Europa samt hennes engagemang för högre utbildning.

”Jag är mycket tacksam över att få motta den franska nationalförtjänstorden Ordre national de Mérite. Det är hedrande för mitt och mångas arbete inom fackföreningsrörelsen, runt om i världen”, kommenterar Eva Nordmark.

I pressmeddelandet betonar Eva Nordmark också att Frankrike är viktigt för det europeiska samarbetet, både genom sin historia, men också genom president Emmanuel Macrons positiva och inkluderande framtidssyn på EU. Inte minst vad gäller arbetsmarknadsfrågor, enligt Eva Nordmark.

”Jag tror att kompetensutveckling och samverkan mellan arbetsmarknadens parter är nyckeln för många av EUs ekonomier. Då lyckas vi med en omställning som både genererar ökad tillväxt och en ökad sysselsättning”, resonerar Eva Nordmark.

Bli den första att tycka till!