Angelica Segerström är produktionsledare på Posten Meddelande i Varberg.
Bild: Siv Öberg
Angelica Segerström är produktionsledare på Posten Meddelande i Varberg.

Vad som händer med Posten är en stor fråga

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2013-01-22

Namn: Angelica Segerström.

Ålder: 36 år.

Bostad: Bondgård i Stam­nared, närmsta ort är Varberg.

Familj: Gift och har två barn.

Yrke & arbetsplats: Produktionsledare på Posten Meddelande i Varberg.

Månadslön: 27 700 kronor.

Det här gör jag på jobbet: Som produktionsledare sköter jag den kortsiktiga och långsiktiga personal­planeringen här på Posten Meddelande i Varberg. Kontoret är både ett brevbärarkontor och ett företags­center med omkring 65 anställda.

Jag lägger schema för brevbärarna och sköter även rekryteringar. Vid schemaläggningen är det kompetensen som styr. Vi måste exempelvis alltid ha någon på plats som kan våra stora kunder. Jag hanterar även ledighetsansökningar och håller koll på timbanken så att vi ligger i fas och inte har allt kvar till årets slut. Då handlar det mycket om att lägga personalens och organisationens önskemål i varsin vågskål.

När det gäller rekryteringar håller jag kontakten med timanställda och samarbetar även lite med Proffice. Det kommer mycket spontanansökningar, och när det blir dags för vikarier vid sommar och jul är det jag som börjar grotta i det.

Det här gör jag på fritiden: Jag har ju bondgård, men både jag och min man arbetar heltid med andra jobb. Så mycket av fritiden går till att sköta gården. Vi har 35 köttdjur och har precis börjat med några får. Dessutom har vi lite smådjur som hönor, ankor, kanin och hund. Jag är även ledare i Friluftsfrämjandet och i vår lokala gymnastikförening, där mina barn är aktiva.

Det bästa med jobbet: Arbetskamraterna är bäst. Och jag gillar mina arbetsuppgifter, jag tycker att de passar mig.

Det vill jag förändra i jobbet: Jag kommer inte på något.

Därför är jag med i ST: Jag har bytt från Seko till ST, mest för att vi har en lokal representant här som jag har starkt förtroende för.

Viktigaste frågan för facket: Vad som händer med Posten i framtiden är en stor fråga för oss anställda. Vår lokala representant är duktig på att prata om detta. Det fysiska brevet är inte en växande marknad och vi medlemmar måste få aktuell information så att vi är förberedda på de förändringar som sker. Jag gillar att det finns en lokal representant som man kan vända sig till och som representerar mig.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA