Dålig kunskap på högsta nivå

LÖNEBIDRAG2004-09-07

Kulturarvs-IT inom Stiftelsen Föremålsvård är en liten och obemärkt verksamhet. Det är tydligt även på regeringskansliet.

På näringsdepartementet, som ansvarar för frågor om lönebidrag, hänvisar man vidare till kulturdepartementet.

–Men syftet med bidraget är inte att finansiera en hel verksamhet, säger departementssekreteraren Luis Barturén.

Ringer inte

På kulturdepartementet säger Matilda Berggren att museerna har anslag till denna verksamhet. Jag upplyser henne om att museerna endast har anslag till sitt eget arbete i Kulturarvs-IT, varpå hon förklarar att området har fått en ny handläggare som vet mer och som ska ringa upp. Den nye handläggaren ringer inte.

Kulturminister Marita Ulvskog hänvisar också till museernas anslag. När jag säger att Stiftelsen Föremålsvård betraktar sig som arbetsgivare för de anställda i Grängesberg, Strömsund och Kiruna rättar hon sig.

Höjda anslag

Marita Ulvskog säger att stiftelsen får höjda anslag i den kommande budgeten, men det löser inte den stora och långsiktiga finansieringsfrågan för Kulturarvs-IT.

–Det kan bli en lösning av permanent slag, men det kommer inte att hända något förrän vi sett över hela lönebidragsfrågan, säger hon.

Det betyder att kulturdepartementet avvaktar regeringens och riksdagens behandling av lönebidragsutredningen (se artikeln nedan).

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA