Miljöpris till vapenverkstad

POLISEN2007-12-13

Vapenverkstaden och närpolisen i Vällingby blev vinnarna när Stockholmspolisen delade ut miljöpris efter en kampanj som drivits sedan i februari.

Till sommaren ska Stockholmspolisens vapenverkstad och närpoliserna från Vällingby få åka på skärgårdsutflykt tillsammans med länspolismästare Carin Götblad och miljöminister Andreas Carlgren. Prisutdelningen var kulmen på att man satsat på större miljömedvetande bland polisens medarbetare i Stockholm.

– Det har gett ett enormt engagemang när vi har fokuserat på vardagsåtgärder – medarbetarna är stolta och glada att de har blivit lyssnade på och vi har fått väldigt många kommentarer, säger polisens miljösamordnare Janina Gröhn.

Vapenverkstaden fick pris för sitt miljölöfte att kontinuerligt söka nya miljövänliga produkter inom det egna området.

– Det de framför allt har gjort är att de har fokuserat på sin vapenhantering och vad de kan göra där. De har utökat källsorteringen, hittat miljövänligare rengöringsmedel och bytt alla glödlampor till lågenergilampor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA