Ny Sidaprotest mot flyttförslag

NYHET2005-03-18

Sidas generaldirektör Maria Norrfalk protesterar mot nya regeringsplaner på flytt av tjänster till Gotland. Den här gången gäller det 25 jobb.

Det är sedan tidigare klart att en ny Sida-enhet för Östersjösamarbete, med ett tjugotal tjänster, inrättas på Gotland. Och nyligen föreslog Lokaliseringsutredningen att omkring 30 nya tjänster inom Sida ska placeras på Gotland. Förslaget rör utvidgad verksamhet inom Internationella Programkontoret samt insatser för att uppmuntra kommuner att delta i biståndsarbete.

Till detta kommer nu uppgifter från regeringskansliet till Sidas ledning att ytterligare 25 tjänster ska omlokaliseras från Stockholm till Gotland.

Sidachefen Maria Norrfalk säger i ett pressmeddelande att hon mycket bestämt protesterar mot planerna. En flytt skulle innebära att verksamheten splittras upp, blir dyrare och mindre effektiv, anser hon.
– Vi var kritiska redan mot Lokaliseringsutredningens förslag, säger Maria Norrfalk. Nu tycks man välja att köra över utredningen innan remisstiden gått ut. Det är en mycket märklig process. Agerandet visar också att man inte prioriterar biståndets mål: Att bidra till att skapa förutsättningar för fattiga människor att förbättra sina levnadsvillkor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA