Östersund kan få poliscentrum

NYHET2005-02-23

Nu utreds Östersund som tänkbar placeringsort för polisens gemensamma ekonomiadministrativa centrum. Inriktningen har hittills varit att placera det i Linköping.

I Linköping pågår redan ett samarbete mellan polismyndigheterna i Östergötland, Jönköping och Sörmland och Statens kriminaltekniska laboratorium. Sedan årsskiftet 2005 har dessa en gemensam ekonomi- och personaladministration på Linköpings garnison, som tömdes i mitten på 1990-talet.

Efter försvarsbeslutet blev det en ny diskussion om var administrationen för hela landets polismyndigheter ska placeras. Linköping och Östersund är nu båda på tal. Det handlar om drygt 100 tjänster.

–Beredning pågår, och vi är angelägna om att få ett snabbt besked om lokaliseringsort för att kunna gå vidare i planeringen. Det är också viktigt att de anställda vid polisen får besked. Obekräftade rykten skapar bara oro, säger beställaren av projektet, ekonomichef Ann-Sofie Löth på Rikspolisstyrelsen.

Enligt Ann-Marie Begler, överdirektör på Rikspolisstyrelsen, är det inte frågan om några order från regeringen. Det är Rikspolisstyrelsen som vill ha bra lokaler till vettiga priser. Beslut fattas troligtvis redan inom en månad. Verksamheten ska sedan byggas upp successivt och vara i full drift i början av 2007.

–Jag blir uppriktigt sagt sur på hur Rikspolisstyrelsen hanterat den här frågan, säger Lennart Grönberg, vice ordförande för ST inom Polisväsendet.

Så sent som den 17 februari fick han besked om att det inte fanns någon substans i ryktena om att lägga servicecentret i Östersund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA