Svårare att sälja statliga bolag

STATLIGA BOLAG2011-02-28

Regeringen kommer att få svårare att sälja statliga bolag. Den rödgröna oppositionen och Sverigedemokraterna kommer att göra motstånd mot fortsatta försäljningar.

Nästa gång finansmarknadsminister Peter Norman (M) vill sälja ett statligt bolag blir det svårare. De rödgröna oppositionspartierna och Sverigedemokraterna i näringsutskottet är nämligen eniga om att regeringens tillstånd att förändra det statliga ägandet i SBAB, Telia Sonera och Posten Norden inte ska förnyas av riksdagen, rapporterar tidningen Riksdag & Departement.

Efter det finns bara Arbetslivsresurs, Bilprovningen och SAS kvar på finansdepartementets lista med tillåtna säljobjekt.

Sverigedemokraten Lars Isovaara säger till tidningen att han inte vill att utländska företag ska blandas in i Vattenfall.

Den 16 mars behandlar riksdagen frågan tillsammans med regeringens årliga redogörelse om de statliga bolagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Statliga bolag
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA