Annons:

Kriminalvården

Ämne:Kriminalvården
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Kriminalvården. Du kan även följa vad Publikt skriver om Kriminalvården genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KriminalvårdenNyhetDen pågående processen med skärpta straff för flera brottstyper, nya brottsrubriker och ökade polisresurser kommer att kräva att det byggs nya häkten och anstalter, skriver Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg i en debattartikel.
ArbetsmarknadNyhetKriminalvården och Försvarsmakten inleder ett samarbete kring kompetens- och personalförsörjning. Myndigheterna hoppas att överenskommelsen ska underlätta för unga att komma in på arbetsmarknaden.
KRIMINALVÅRDENNyhetKriminalvården vill omplacera en fackligt förtroendevald inom Seko sedan hen hjälpt en medlem att göra en anmälan om sexuella trakasserier. En hämnd, säger Sekos lokala ordförande till Sekotidningen.
KriminalvårdenNyhetEn intern utredning inom Kriminalvården riktar skarp kritik mot Saltviksanstalten, sedan en intagen utfört skenavrättning mot två kriminalvårdare. Internutredningen pekar ut en rad brister, uppger SVT.
KriminalvårdenNyhetRisken för att Kriminalvårdens anställda utsätts för otillåten påverkan har ökat i takt med att andelen intagna med kopplingar till kända kriminella nätverk har ökat, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
KRIMINALVÅRDENNyhetSveriges fängelser har inte renoverats som de borde och det har lett till att mögel och andra miljöproblem i dag är utbredda, säger Per Sunneborn, STs avdelningsordförande inom Kriminalvården. Han välkomnar planerna på att bygga ut antalet platser. ”Det är klokt att reagera nu”, säger han.
KRIMINALVÅRDENNyhetNär facket uppmärksammade Kriminalvården på en händelse där personalutbildare i Malmö ska ha spridit bilder på döda och skadade intagna startades en internutredning. Nu läggs den ned i brist på bevis. ”Det blir ord mot ord, men att någonting har hänt är jag fullständigt övertygad om”, säger STs Björn Andersson.
kriminalvårdenNyhet1017 personer inom Kriminalvården står bakom ett #metoo-upprop som överlämnats till myndighetens HR-chef. 150 olika händelser där kvinnor har trakasserats eller särbehandlats på jobbet beskrivs i #virivermurarna.
ledarförsörjningDitt jobbSuzana Pilipovic är kriminalvårdare inom frivården i Borås och deltar i Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram. I somras fick hon prova att jobba som chef på häktet i Göteborg. ”Jag fick mersmak och vill fortsätta att utveckla mig”, säger hon.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Kriminalvården för att en 15-åring suttit isolerad i häktet i Malmö utan att personalen gjort tillräckligt för att ge den unge intagne tillräcklig mänsklig kontakt.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården bygger nytt häkte för 123 miljoner kronor i Östersund, uppger lokalradion i Jämtland. Det nya huset byggs i anslutning till Trygghetens hus, där bland andra Polisen håller till.
BrottslighetNyhetAntalet återfall i brott minskade under perioden 2003 till 2010. Det visar en analys från Brottsförebyggande rådet, Brå. Minskade återfall innebär enligt Brå stora samhällsekonomiska vinster.
KriminalvårdenNyhetUnder två år har Statens institutionsstyrelse, SiS, hyrt Kriminalvårdens tidigare anstalt i Helsingborg. Nu går hyrestiden ut och Kriminalvården gör om anstalten till häkte. Myndigheten kommer att rekrytera flera olika yrkesgrupper.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården har sedan januari 2016 chartrat plan för att utvisa 908 personer, redovisar Upsala Nya Tidning. Kostnaden var mer än 45 miljoner kronor, och 124 utvisningar kunde inte verkställas.
KriminalvårdenNyhetAntalet intagna som är placerade i Kriminalvårdens säkerhetsavdelningar minskar. Enligt Dagens Nyheter utnyttjades i början av 2017 bara 9 av sammanlagt 72 platser på högriskavdelningarna.
Prenumerera på