Annons:

Kriminalvården

Ämne:Kriminalvården
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Kriminalvården. Du kan även följa vad Publikt skriver om Kriminalvården genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KriminalvårdenNyhetUnder två år har Statens institutionsstyrelse, SiS, hyrt Kriminalvårdens tidigare anstalt i Helsingborg. Nu går hyrestiden ut och Kriminalvården gör om anstalten till häkte. Myndigheten kommer att rekrytera flera olika yrkesgrupper.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården har sedan januari 2016 chartrat plan för att utvisa 908 personer, redovisar Upsala Nya Tidning. Kostnaden var mer än 45 miljoner kronor, och 124 utvisningar kunde inte verkställas.
KriminalvårdenNyhetAntalet intagna som är placerade i Kriminalvårdens säkerhetsavdelningar minskar. Enligt Dagens Nyheter utnyttjades i början av 2017 bara 9 av sammanlagt 72 platser på högriskavdelningarna.
YttrandefrihetNyhetJustitiekanslern, JK, har beslutat att utreda ett misstänkt brott mot efterforskningsförbudet, skriver Medievärlden. Utredningen rör en anställd inom Kriminalvården.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Kriminalvården för att det förekommer att personal tittar i intagnas munhålor för att se om de svalt utdelad medicin. Det är inte tillåtet enligt fängelselagen, påpekar JO.
ÖppenhetNyhetRegeringen föreslår utökad sekretess i beslut som tas av Kriminalvården och övervakningsnämnderna. Förslaget kommer efter en begäran från Kriminalvården.
KriminalvårdenNyhetEn häktad avled på tisdagen i samband med en transport. Mannen var enligt Aftonbladet i 20-årsåldern och skulle transporteras från häktet till sjukhus.
KriminalvårdenNyhetÖvertagandet av ansvaret för transporter av frihetsberövade personer går enligt planerna. Det skriver Kriminalvården i ett pressmeddelande som svar på den kritik som riktats mot myndigheten.
KRIMINALVÅRDENNyhetKriminalvården klarar inte att ta över Polisens transporter av frihetsberövade, ett uppdrag som gäller sedan 1 april. Först i november räknar Kriminalvården att ha rekryterat tillräckligt med personal, rapporterar Ekot.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården ska nyanställa 80 personer inför att Kronobergshäktet öppnar nästa år efter en omfattande renovering. Det nya häktet kommer att ha 280 platser.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn ST-medlem inom Kriminalvården som använt pepparsprej mot en aggressiv klient fälldes i myndighetens personalansvarsnämnd och fick löneavdrag. Men ST anser att kriminalvårdaren agerat enligt regelboken och stämmer Kriminalvården inför Arbetsdomstolen.
KriminalvårdenNyhetFör ett par år sedan avslöjade Publikt att kriminalvårds­utbildningen i Malmö använde levande ormar i utbildningen. Efter publiciteten och facklig kritik slopades inslaget, men andra utbildningsorter har använt samma koncept. Först nu upphör det i Örebro.
SiSNyhetKriminalvården har meddelat att man inte kommer att förlänga hyreskontraktet för Statens institutionsstyrelses ungdomshem Berga. Ett åttiotal fast anställda berörs om ungdomshemmet med 40 vårdplatser stänger.
KriminalvårdenNyhetDet går inte en vecka utan att någon försöker ta sitt liv i ett svenskt häkte. Det visar Kriminalvårdens statistik som SVT ställt samman. Den internationella kritiken mot svenska häkten är omfattande.
KRIMIINALVÅRDENNyhetDet finns en repressaliekultur i Kriminalvårdens personalutbildning i region syd, anser ST. Den är skadlig för verksamheten och kostar stora pengar, framförde ST-avdelningen vid ett möte med den högst ansvarige för myndighetens utbildningar.
Prenumerera på