Britta Lejon.
Bild: Casper Hedberg
Britta Lejon.

»Det går inte att bara förvalta ett land«

VALET2018-09-10

»Jag hoppas att partierna kan nå samförstånd om att sätta Sverige främst så att det blir möjligt att leverera långsiktiga lösningar under mandatperioden. Det går inte att bara förvalta ett land.« Så kommenterar STs ordförande Britta Lejon det parlamentariska läget dagen efter valet.

Att regeringsfrågan skulle vara oklar direkt efter valet kom inte som någon överraskning.

– Tyvärr betyder det att vi måste vänta och se vad valet innebär för våra medlemmar. Jag tänker då främst på det hot om nedläggning som hänger över Arbetsförmedlingen, säger Britta Lejon.

För statsförvaltningens skull är hon inte orolig, även om regeringsbildningen skulle dra ut på tiden.

– Sverige har världens bästa statsförvaltning och det finns system och regelverk som gör att Sverige kommer att fortsätta fungera.

Än är inte alla röster räknade, men i dagsläget skiljer det ett mandat mellan blocken och stödet för SD ökar med drygt 4,5 procentenheter. Britta Lejon tror att det till stor del handlar om missnöjesröster.

– Det visar att de andra partierna inte lyckats ge framtidstro åt alla.

Britta Lejon hoppas nu att övriga partier kan nå samförstånd så att vi enligt hennes sätt att se det, slipper fyra bortkastade år.

– Men frågan är om de kommer att mäkta med det, det återstår att se.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA