Jobba på Publikt

Vill du frilansa för Publikt?

De flesta artiklar i Publikt skrivs av redaktionens anställda medarbetare, men om du är en professionell skribent med egna idéer som passar för tidningen kan vi vara intresserade av att köpa material.

Vill du skriva för oss vill vi att du kommer med ett eller flera synopsis, där du i konkreta ordalag beskriver vad dina artiklar är tänkta att innehålla. Ange alltid om du skrivit eller planerar att skriva artiklar i samma ämne för andra medier.

Vi avråder från att skicka in färdiga texter på spekulation.

Vi köper in alla sorters material i tidningen:

  • Nyheter
  • Fördjupningsartiklar - reportage och granskande featureartiklar
  • Artiklar under vinjetten ”På jobbet” - med tips och råd för yrkeslivet
  • Kulturartiklar

Ett krav för alla artiklar är att ämnet ligger inom tidningens bevakningsområde. Artiklarna måste också passa tidningens tilltal. Genom att läsa vår information om Publikt och några artiklar inom samma område, får du bättre grepp om vad som är intressant för oss.

Kontaktar du oss för första gången får du gärna kort berätta om dig själv och dina specialområden. Skicka gärna med länkar till några arbetsprover.

Kontakta Susanne Eriksson, redaktionschef, susanne.eriksson@publikt.se

 

Vill du fotografera för Publikt?

Publikt anlitar fotografer på frilansbasis. På de flesta orter har vi redan fotografer vi brukar samarbeta med, men om du är intresserad av att arbeta för oss på frilansbasis får du gärna skicka oss en länk till en portfolio. Vi kan tyvärr av tidsskäl inte träffa fotografer för personliga möten.

Kontakta alexander.armiento@publikt.se

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.