Jobba på Publikt

Publikt söker en reporter

Om tidningen Publikt

Publikt utkommer åtta gånger per år med en upplaga på 94 400 exemplar, och publicerar dagliga nyheter på www.publikt.se. Tidningen bevakar framför allt den statliga sektorn ur ett arbetslivsperspektiv.

Publikt ges ut av Fackförbundet ST och har en redaktionellt självständig ställning inom organisationen.

Publikt citeras ofta i andra medier och har belönats med Fackförbundspressens journalistpriser för såväl sin journalistik som sin grafiska form.

Redaktionen är placerad på Fackförbundet STs kansli i Stockholm och består av sju personer.

Din roll

Som reporter på Publikt bevakar du arbetsplatser i samhällets centrum och skriver om människor vars arbete får Sverige att fungera. Du granskar statliga myndigheter och bolag såväl som den fackliga verksamheten och sätter ljuset på brister och problem. Du följer och beskriver utvecklingen på arbetsmarknaden och i statsförvaltningen.

I rollen som reporter arbetar du i varierande tempo med olika slags texter, och får de förutsättningar som behövs för att göra journalistik med hög kvalitet. Du skriver nyhetsartiklar, reportage och fördjupningsartiklar för webb och papperstidning.

Du håller koll på vad som händer inom Publikts bevakningsområde. Du deltar i den redaktionella processen för att ta fram uppslag till artiklar och bidrar i den löpande utvecklingen av det redaktionella arbetet.

Om dig

Som person har du följande kompetenser: Du är ansvarstagande och effektiv. Du är noggrann med både språk och fakta. Du är skicklig på att självständigt söka den information du behöver i det journalistiska arbetet. Du har god förmåga att sätta dig in i och analysera stora mängder information, sammanfatta den och identifiera relevanta frågor. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar aktivt i diskussioner om idéer och arbetssätt. På ett flexibelt sätt förmår du ställa om mellan olika arbetsuppgifter när arbetssituationen kräver det. Du har ett brett samhällsintresse.

Krav för tjänsten:

  • Minst ett års eftergymnasial journalistisk utbildning. Ytterligare utbildning i journalistik och samhällsvetenskapliga ämnen är meriterande.
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och mycket god förmåga att skriva i de vedertagna journalistiska formerna.
  • God samhällsorientering.
  • Minst tre års yrkeserfarenhet som journalist, åtminstone delvis som skrivande reporter. Erfarenhet av att skriva längre journalistiska texter är meriterande, liksom erfarenhet av nyhetsarbete med dagliga publiceringar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi har naturligtvis kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder bland annat subventionerad lunch, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering i Stockholm. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Om Fackförbundet ST

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheter, inflytande och delaktighet.

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. Läs mer om ST på www.st.org.

 

Du söker tjänsten som reporter på https://st.org/om-st/lediga-jobb

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni. Lämna 4–5 arbetsprover tillsammans med ansökan, bland dem gärna en nyhetsartikel, ett reportage och en längre fördjupande artikel.

Vi välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionsvariation och sexuell läggning. Vi förutsätter att du delar de grundläggande fackliga värderingarna.
 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Alexander Armiento, alexander.armiento@publikt.se, chefredaktör
Malin Hansson, malin.hansson@publikt.se, facklig kontaktperson för Unionen

Observera att ansökan inte ska skickas på mejl, utan via det formulär som du hittar en länk till här ovan.
 

Inför rekryteringsarbetet har Fackförbundet ST och Publikt tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.