Start i januari för nya a-kassan

ST OCH FF2003-11-24

Alla medlemmar i ST och FF förs över till en ny a-kassa vid årsskiftet.

För nuvarande ST-medlemmar innebär överflyttningen att de automatiskt förs över från SeA (Statstjänstemännens arbetslöshetskassa) till den nya a-kassan. Även de nuvarande FF-medlemmarna förs över automatiskt.

Alla som har a-kasseersättning får personlig information före jul.

Bytet av a-kassa ska inte betyda att a-kasseärendena hanteras annorlunda än hittills. De arbetssökande ska få samma service som tidigare.

Den 1 januari 2003 höjs a-kasseavgiften till 84 kronor per medlem och månad.

Orsaken är att taket på a-kasseersättningen höjs till som högst 730 kronor i 100 dagar och därefter till som högst 680 kronor.

För medlemmar som är individuellt anslutna till a-kassan blir avgiften 99 kronor per medlem och år.

Praktiska fakta

I fortsättningen ska alla arbetssökande skicka sina handlingar till STs arbetslöshetskassa, Box 5308, 102 47 Stockholm.

Obs! Kassakorten ska som hittills sändas till Arjeplog.

Telefonnumret till den nya a-kassan är 08-534 809 20.

Allmän information kommer att finnas på www.stmf.se och e-postadressen är stakassa@stmf.se

Mer information lämnar Marianne Kjellquist, tel 08-790 51 00.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA