Korkat lägga ned kontor

DEBATT: LANTMÄTERIET2015-04-15

Lantmäteriets organisation med en massa mellanchefer som inte utför något produktivt gynnar inte skatte­betalarna, skriver Kaj Hedstig.

Av:  Kaj Hedstig

Nedläggningen av Lantmäteriets kontor i inlandet är ett mycket korkat beslut. Sveriges kommuner kommer så småningom att själva utföra detta jobb. Beslutet att det bara ska vara enheter med åtta till tolv anställda är helt otidsenligt.

Lantmäteriets organisation med en massa mellanchefer som inte utför något produktivt gynnar inte skatte­betalarna. Man skapar nya organisationer som utgår från chefernas perspektiv och inte från att producera så mycket som möjligt.

Det är helt onödigt att ha en chef för ett litet kontor. Personalen på dessa små kontor kommer att klara samtliga arbetsuppgifter själva. Det är värre med större enheter där personalen alltid har någon chef som håller koll och skapar aktiviteter som inte har med produktionen att göra. Många chefer gör inte att ett företag är lönsamt, tvärtom.

Kaj Hedstig

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA