Lönerna måste ses över inom hela staten

DEBATT2004-11-04
Att vi anställda på Försäkringskassan bör ha en likvärdig lön med andra områden inom staten med likvärdiga arbetsuppgifter borde vara självklart. Att lönen har släpat efter så mycket under så lång tid är skrämmande.

Att då se att kvinnodominerade arbetsplatser fortfarande har en sämre löneutveckling än manliga inom staten understryker att en löneöversyn över hela det statliga området behövs. Detta gäller både lika lön för lika arbete och hur vi värderar arbetet för de som har de lägsta lönerna. Det får finnas en lönespridning mellan olika arbeten beroende på vad arbetet kräver.

Denna lönespridning får dock inte bli så stor att vi inte  kan förklara och förstå rimligheten i den.

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.