Positiva saker händer också

DEBATT2004-11-04
När man går hemma och är sjukskriven betyder positiva och glädjande besked och händelser extra mycket. I mitt fall handlar det om att jag, efter en olyckshändelse i somras, varit och är sjukskriven.

Så länge man har värk och är mer eller mindre orörlig är det skönt att gå hemma. Eftersom jag har ett stimulerande och bra arbete blev det dock efterhand alltmer stressande att inte kunna arbeta.

Jag tog kontakt med Försäkringskassan som utan större diskussion tog ett beslut att, mot en mindre egenavgift motsvarande mina normala resekostnader, betala resor mellan bostaden och arbetet så att jag kunnat börja arbeta halvtid. Det så förkättrade trygghetssystemet fungerar faktiskt ibland, vilket kan vara bra att veta.

Det andra positiva som hänt är att jag tog kontakt med Trygg Hansa angående den kollektiva olycksfallsförsäkring som jag haft via facket sedan många år och inte reflekterat så mycket över. Genom denna kontakt med försäkringsbolaget fick jag ut en inte föraktlig summa pengar.

Det hörs ofta att det inte är någon mening med att vara med i facket och det predikas att individuella lösningar är bättre än kollektiva.

Jag tycker nog, att det jag berättar ovan, bra motsäger sådana resonemang.

Lars Magnusson

ST inom Kriminalvårdsverket

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.