ST-remiss ingen tjänstemannaprodukt

DEBATT: REMISSER2009-03-31

Avdelningsstyrelsen har varit med och arbetat fram underlaget till yttranden över befattnings- respektive resursutredningen. Det skriver Ing-Marie Nilsson, ordförande för ST inom universitets- och högskoleområdet.

Både i ST Press 14/2008 och i 4/2009 tar Ingela Parmryd upp angelägna frågor om forskares villkor. Förutom att jag vill hänvisa till mitt svar i ST Press 15/2008 vill jag ta upp hanteringen av remisser inom Fackförbundet ST.

Förbundet skickar ut remissen till den/de avdelningar som berörs. Avdelningsstyrelsen arbetar fram sitt yttrande och överlämnar detta till förbundet. Ansvarig utredare ser därefter till att yttrandet får sin slut-
liga utformning – särskilt i de fall där flera avdelningar är involverade.

Jag vill bestämt avfärda att de yttranden med anledning av befattnings- respektive resursutredningen som lämnats skulle vara en tjänstemannaprodukt. Avdelningsstyrelsen har i allra högsta grad arbetat fram underlaget.

Ing-Marie Nilsson
ordförande för universitets- och högskoleområdet
Fackförbundet ST

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA