Vill slippa lönesättande samtal i fortsättningen

DEBATT: LÖNER2009-05-12

Jag är med i facket för att få hjälp med löneförhandlingar, skriver signaturen ”Medlem utan framtidshopp”. Insändarskribenten är missnöjd med de lönesättande samtal som genomförts på arbetsplatsen.

Nästan alla på min arbetsplats röstade för att ha lönesättande samtal med chefen. När det blev min tur lade chefen fram ett papper med den nya lönen och jag skulle skriva på. Jag sade att jag hade hoppats på lite mer eftersom jag hade fått betydligt fler arbetsuppgifter sedan den förra lönerevisionen, men chefen kommenterade inte detta.

När jag pratade med »facket« efteråt tyckte de att löneökningen var skälig. Men det som sedan följde under det lönesättande samtalet var att chefen sade att om jag vill ha högre lön vid nästa revision så måste jag jobba snabbare och ta fler egna initiativ. Dessa mina tillkortakommanden hade hon fått reda på av andra avdelningar och dessutom gick hon efter vad den förra chefen hade skrivit om mig. Chefen märkte att jag blev upprörd och avslutade med att det inte var hennes avsikt att trycka ner mig.

För mig var detta första gången med lönesättande samtal, och förhoppningsvis den sista. Jag är med i facket för att få hjälp med löneförhandlingar – eller har jag missförstått något?

Medlem utan framtidshopp

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA