13 bra bloggar om mat, musik, politik och kultur

KULTUR: WEBBLOGG2006-03-14
Av:  Christian Örjestål

johannorberg.net

En av Sveriges mest poulära bloggar, i alla fall om man ska tro Internetworlds läsare som röstade fram bloggen som förra årets bästa blogg. Johan Norberg (fd Timbro) är liberal och har dedikerat sin blogg till globaliseringen.

promemorian.blogspot.com

På andra sidan av den politiska kartan, om än med något tydligare partiflagg än Johan Norberg, hittar vi Jonas Morian. Jonas Morian är ordförande för den socialdemokratiska pressföreningen. Och även om det mesta handlar om politik och media så smyger Depeche Mode in lite här och där på Morians blogg.

www.politikerbloggen.se

Mer politik? Nja, Niklas Svensson, som till vardags arbetar som politisk reporter på Expressen, blandar och ger med en något annan hand. Här kommer det skvaller, reflektioner och korta anekdoter från det universum där Niklas Svensson befinner sig för tillfället.

www.resume.se

Viggo Cavlings dagbok är ett populärt vattenhål på webben. Här samsas kall skumpa och blodröd duva tillsammans med Jens Assur och Johan Hakelius.

thejetsetjunta.se

Kultur på flera plan. Både reflekterande och recenserande.

matalskaren.blogspot.com

För den som uppskattar god och spännande matlagning. Bakom bloggen står Lisa Förare Winbladh och Johan Swanljung. För att testa bloggen provade undertecknad ett publicerat pastarecept. Betyget var mycket gott.

ragazze.se

Mera mat finns det på bloggen Tre tjejer i köket. En populär blogg om det mesta som har med mat att göra.

agliolio.blogspot.com

Den som uppskattar det italienska köket bör inte missa bloggen Aglio e Olio. Ilva som bor i Toscana står bakom bloggen. Hon varvar inspirerande recept med korta nedslag i den toscanska vardagen.

swedesplease.blogspot.com

Den blogg som tycks ha bäst koll på den svenska popscenen är inte svensk – utan amerikansk. Craig Bonell driver sedan några år den fantastiska/fanatiska bloggen Swedes Please. Snabb information och många lagliga mp3or att ladda ned.

Några andra musikbloggar:

allanloof.blogspot.com (93-årige Allan Lööf kan vara Sveriges äldste bloggare. Klassisk musik i text och mp3.)

aftonbladet.se/blogg/schlagerblogg (Aftonbladets utsände skvallrar så mycket det bara går från schlagervärlden.)

saidthegrammpohone.com (Samarbete mellan Skottland och Kanada har resulterat i en het blogg som fokuserar på popmusik från hela världen.)

Fotnot: Vill du hitta fler bloggar, gå in på bloggsöksajten www.technorati.com.

ÄMNEN:

Kultur
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA