Blomsterkungen fyller 300 nästa år

KULTUR: JUBILEUM2006-01-17

Få svenska vetenskapsmän har haft en ställning liknande Carl von Linnés. År 2007 är det 300 år sedan han föddes och det kommer att firas med jubileum hela året.

Syftet är att lyfta fram naturvetenskapens och forskningens betydelse i samhället. Redan ett år före jubileets invigning, på Karldagen i år den 28 januari, öppnar portalen www.linne2007.se. Där kan man läsa om alla kommande arrangemang. Till exempel ska Mattias Klum och journalisten Folke Rydén resa i Linnés och hans lärjungars fotspår runt världen. Det hela blir en film som ska visas under jubileumsåret. Bakom jubileet står regeringen och beskyddare är kungen själv.

Linné målad av J H Scheffel 1739.
Linné målad av J H Scheffel 1739.

ÄMNEN:

Kultur
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA