Insats för kulturarvet prisas

KULTUR2005-06-20

Förra riksantikvarien Margareta Biörnstad tilldelas Svenska Turistföreningens Hammarskjöldsmedalj för sina insatser för Sveriges och världens kulturarv.

Margareta Biörnstad var riksantikvarie 1987–1993. Hon arbetade bland annat för att göra Birka och Gamla Uppsala till turistmål med kvalitet. 1995 tog hon initiativ till stiftelsen Kulturarv utan Gränser, som arbetar för att bevara kulturegendom i områden som drabbats av konflikter och katastrofer.

Medaljen delas ut den 29 juli, den dag då Dag Hammarskjöld skulle ha fyllt 100 år.

ÄMNEN:

Kultur
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA