Livet i Sarajevo under belägringen

KULTUR2005-06-20
Hemkonstruerade kokapparater, vapen och värmehållare är några av de föremål som visas upp när det Historiska museet i Bosnien-Herzegovina skildrar livet i det belägrade Sarajevo 1992– 1995. Invånarna utsattes för beskjutning och fick klara sig utan ström, gas och ibland också vatten.

Utställningen skickades till Sverige i våras och har nu satts upp på Stockholms Stadsmuseum. Därefter blir det turné till andra platser.

–Utställningen kan hjälpa oss att fundera över hur återuppbyggnad och försoning kan vara möjlig, säger Mats Brunander, producent på Riksutställningar.

ÄMNEN:

Kultur
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.