Britta Lejon ordförande i NEA

FACKLIGT2014-10-02
STs ordförande Britta Lejon är ny ordförande för den europeiska organisationen NEA, National European Administration, som organiserar statsanställda i hela Europa.

NEA samordnar det fackliga arbetet inom statlig förvaltning i Europa. Huvudfrågor för NEA är att hindra nedskärningar i statsförvaltningarna i den ekonomiska krisen spår, att öka rätten till information och samverkan inför förändringar av förvaltningarna samt höja kvaliteten i de offentliga förvaltningarna, enligt ett pressmeddelande från ST.

Britta Lejon är den första kvinnliga ordföranden i NEA någonsin. Hon efterträder Jean-Paul Devos från Belgien.

”Jag är glad över förtroendet från mina europeiska fackliga kollegor att få leda vårt gemensamma arbete, Min ambition med ordförandeskapet är att stärka det fackliga arbetet och flytta fram positionerna gentemot arbetsgivarna och EU-kommissionen”, säger Britta Lejon i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Facket EU
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.