Drabbade orter får fem miljoner

FÖRSVARSOMSTÄLLNING2003-11-28
Ytterligare fem miljoner vardera har tillförts tio kommuner som en följd av beslutet 1999 att hårdbanta försvaret.

Kommunerna är Kiruna. Boden, Sollefteå, Härnösand, Kramfors, Falun, Karlskoga, Karlsborg, Gotland och Hässleholm.

Dessutom har särskilda medel på cirka 100 miljoner avsatts för vissa försvarskommuner under 2002. Sollefteå och Karlskoga kommer att prioriteras särskilt i det fortsatta arbetet.

Därmed har 1 100 av regeringens ursprungliga utfästelse på 1 280 arbetstillfällen lokaliserats till orter som drabbats av försvarsbeslutet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Övrigt
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.