En miljon träffar på EUtube

YOUTUBE2007-10-16

Europakommissionens egen kanal på YouTube har passerat en miljon träffar. Närmare sju miljoner gånger har någon av de filmer som presenteras där spelats upp.

EUtube lanserades för knappt tre månader sedan på YouTube. Kommissionären Margot Wallström är ansvarig för kommissionens strategier för relationer och kommunikation och mycket nöjd med hur EUtube tagits emot:

– Framgången bekräftar vikten av att kommunicera på intressanta sätt och hänga med i de medier människor tycker om att använda.

Det finns 69 videoklipp på kanalen. Den mest nedladdade videon, med 4,2 miljoner visningar, heter Love och handlar om EUs stöd till europeisk film.

Många av filmerna har kommenterats av besökarna och fått betyg på fyra stjärnor eller mer.

– Jag tycker det här är mycket uppmuntrande. Användarna av YouTube berättar för oss vad de tycker om filmerna och om EU och det gör gott att se så många kommentarer från människor som vi annars aldrig skulle ha nått fram till, skriver Margot Wallström i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Media
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA