Europafacket kritiserar EUs flyktingpolitik

MIGRATION2016-02-26
Europafacket kritiserar ministerrådets slutsatser kring flyktingsituationen. I stället för att förstärka de humanitära ansträngningarna inleder Europa ett krig mot flyktingarna, skriver Europafacket.

Statscheferna i ministerrådet ser de flyktingar som kommer till Europa som ett flöde som måste stoppas, anser Europafacket, EFS. Europafacket anser att det internationella samfundet i stället måste mobilisera för att skydda flyktingarna:

“Europa stänger sina dörrar. EUs ledare har beslutat att krigets offer måste bo någon annanstans. De ger pengar till Turkiet och andra för att hålla flyktingar borta från Europa utan att kräva att de får anständiga levnadsförhållanden”, skriver EFS generalsekreterare Luca Visentini i en kommentar. 

EFS uppmanar EU och medlemsländerna att öka ansträngningarna för att förbättra mottagning och integration:

”Att återupprätta Schengen är avgörande för medborgarna och industrin”, skriver Luca Visentini.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Flyktingar Facket EU
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.