Fler offentliganställda jobb hotas

GREKLAND2012-11-22

Trycket på grekiska myndigheter att kraftigt minska antalet anställda ökar. På onsdagen hotade regeringen att precisera vilka som ska få sparken om inte myndigheterna själva gör det.

För att stärka de chefer vid offentliga myndigheter som står inför att lista vilka anställda som ska rationaliseras bort, uttalade i går den grekiske ministern för administrativa reformer,Antonis Manitakis, att staten kommer att göra valet åt dem, skriver ekathemerini.com.

”För de enheter som inte uppfyller sina juridiska obligationer, kommer departementet att utgå från de data som registrerats över de anställda”, enligt ett cirkulär undertecknat av ministern.

Kravet på att upprätta listor över vilka som ska sägas upp i samband med de omfattande neddragningarna gick ut i måndags. Över hela Grekland har det pågått sittstrejker mot de kommande uppsägningarna, samtidigt som regeringskällor uppger att ytterligare 22 000 stats- och kommunanställda måste sparkas. Enligt Ekathemerini har krav på ytterligare uppsägningar ställts av trojkan EU, ECB och IMF som villkor för de ytterligare lån som är en förutsättning för den grekiska ekonomin.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA