Högskola hedrar skjutne vakten

NYHET2004-01-21

Med anledning av mordet på en medarbetare har Lärarhögskolan i Stockholm beslutat genomföra en manifestation mot våldet den 23 januari.

Den mördade var vaktmästare på Lärarhögskolan men extraknäckte också som ordningsvakt på en av Stockholms krogar. Det var som sådan han brutalt sköts ned av en maskerd man natten till lördagen i förra veckan.

På Lärarhögskolan har man nu beslutat hedra den anställdes minne med en manifesation mot våldet den 23 januari.

– Stämningen är tryckt på Lärarhögskolan och många är också bestörta och arga över vad som hänt, berättar Alejandra Pizarro, sektionsordförande inom ST-ATF. ST kommer att medverka tillsammans med arbetsgivaren under manifestationen.

Enligt Lärarhögskolans rektor Eskil Franck är manifestationen ett sätt att visa att man inte stillatigande vill acceptera att våldet accelererar i samhället.

Manifestationen genomförs på fredag klockan 15 på Sergels torg. Korta tal kommer att hållas av Lärarhögskolans rektor, dess styrelseordförande Ylva Johansson, Anders Nordman som är ordföranden i Lärarhögskolans studentkår och SSUs förbundsordförande Ardalan Shekarabi.

Mer information finns på www.lararhogskolan.se

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Övrigt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA